Kuriosa

 Lite kuriosa:
De boende på Gumshornsgatan har – helt av egen kraft och egna medel, förvandlat en hårt trafikerad och nersliten omgivning till en fredad parkidyll. Rena rama underverket! Så stod det skrivet på sid 1 i Östermalmsnytt år 1990.

Vill du ha tillgång till porttelefon?

Lägg ett ärende på hemsidan med information kring vilket telefonnummer du vill att porttelefonen ringer upp så åtgärdas detta av vår fastighetsskötare.

Bredband och TV-paket till alla boende

Föreningen har ett gruppavtal där bredband på 50/50 Mbit/s, en router och ett TV-paket bekostas av föreningen. I TV-paketet ingår SVTs kanaler, TV3, TV4, Kanal5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal9, TV11 och TV12. Fr.o.m. 2023-07-01 höjs hastigheten på bredbandet som bekostas av föreningen till 250/50 Mbit/s.cDet går att uppgradera och få fler kanaler samt snabbare bredband. Ring Tele2s kundservice för information och beställning.

Olåsta dörrar ökar risk för inbrott och besök av obehöriga

Dörrar lämnas uppställda och olåsta. Framför allt de två dörrar som finns på innergården bakom G7 och G9 men även portar och dörrar ner till garaget. Var gärna uppmärksam på detta och låt oss hjälpas åt att se till att de hålls stängda och låsta.

Hantverkare som utför arbeten till medlemmar

Tänk på att ni ansvarar för era hantverkare som utför renoveringsarbeten. Det är inte tillåtet att parkera i parken, röka på vädringsbalkongerna eller slänga fimpar och skräp på innergårdarna. Informera även om att portar ej får lämnas öppna. Se gärna gällande regler för renoveringar på gumshornet.se

Tvättstugan

Vi har problem med oordning i tvättstugorna. Tvättstugorna städas varje torsdag, där emellan är det viktigt att de som nyttjar tvättstugorna torkar av golv och ytor samt rengör filtret i torktumlarna, detta ska göras varje gång som maskinerna har använts.

Släckt i trapphusen

Vi har på prov släckt ned belysningen i portarna G13 och Narva25. Det innebär att man måste trycka på lysknappen i trapphuset för att lamporna ska tändas. Efter 15 minuter släcks dom igen. Det har fungerat bra och styrelsen överväger nu att släcka ned i de trapphus där detta är möjligt. Detta för att spara på våra elkostnader och vår miljö.

Vänliga hälsningar
Styrelsen, fastighetsskötare Ivan/Cura Förvaltning och driftstekniker Magnus Holmstedt.